Esettanulmányok

UniCredit Bank Hungary Zrt./ HypoVereinsbank Hungária Rt. / HVB Bank Hungary Rt.

A HypoVereinsbank Rt. és a NeoCon Kft. között 2000. augusztusában megkötött szerződés alapján a NeoCon Kft. a bank számára egy speedikonFM szoftveren alapuló, korszerű informatikai és ügyviteli megoldást szállított.

A projekt első lépéseként felmérésre került a Bank közel 9 000 tételből álló bútor és tárgyi eszköz vagyona, beleértve az IT eszközöket, az irodatechnikát, műszaki berendezéseket, illetve egyéb eszközöket (például festmények, konyhai berendezések). A felmérést a NeoCon Kft. a speedikon FM rendszer támogatását felhasználva, az FM rendszerhez illesztett kidolgozott metodika és a Palm vonalkód-olvasós adatgyűjtő rendszer segítségével 2 munkacsoporttal 2 és ½ hét leforgása alatt elvégezte az országos kiterjedésű ingatlanhálózat vonatkozásában. A felmérés során az eszközök vonalkódos címkékkel történő azonosítása megtörtént. Az ütem végén a HypoVereinsbank részére dokumentációként átadásra került a bútorokat, egyéb eszközöket és berendezéseket tartalmazó, fényképekkel ellátott strukturált törzsadattár az egyeztetett bontásnak megfelelő előzetes és végleges nyomtatott leltárlistákkal együtt. A felmérés során a leltári eszközök helyiséghez, költséghelyhez, szervezeti egységhez rendelése szintén megtörtént.

A projekt második fázisában a rendszerbe betöltésre került a 21 ingatlan szintenkénti CAD-es alaprajza, valamint a leltározás során felvett tárgyi eszközök paraméterei (méret, szín, gyártó stb.) a megfelelő szervezeti egységre és költséghelyre utaló vonatkozásokkal, illetve az azonosítást támogató fényképek csatolásával együtt.

NeoCon Kft. a standard oktatási tematikáját a HypoVereinsbank belső működési folyamataihoz igazította, a munkatársak képzését ügyviteli területenként végezte el.

Egyeztetéseik során a Bank Austria Creditanstalt-tal történő egyesülési folyamatban is jelentős mértékben támaszkodtak az integrált nyilvántartásra. Munkájukat testreszabott lekérdezések segítik.

NeoCon Kft. közreműködött a HypoVereinsbank és Bank Austria Creditanstalt egyesülésével kapcsolatos, a közös kiértékelt eszközállomány előállítását célzó számviteli tevékenységekben. NeoCon Kft. a leltározási tevékenységet folyamatosan támogatta.

A két bank egyesülésének eredményeként létrejött HVB Bank Hungary, majd jogutódja az UniCredit Bank felkérése több éven keresztül a NeoCon Kft. végezte a Bank központi épületének és fiókhálózatának teljes körű leltározását. A 2008. évben történt eszköz felmérés során 93 helyszínen 23 ezer db eszköz felmérésére került sor 3 hét leforgása alatt.


Vissza a további esettanulmányokhoz